Psychodynamisch Therapeut

Ik werk als psychodynamisch therapeut om mensen een helpende hand te bieden, zichzelf te ontdoen van hun belemmeringen, niet alleen op stemgebied maar ook op alle andere levensgebieden (psychische- en psychosomatische klachten).

Door de veelzijdigheid van psychodynamiek, die bestaat uit verschillende therapeutische technieken( zie hieronder), kan ik de behandelmethode afstemmen op de persoon en haar/zijn problematiek. Het gaat verder dan praten over....maar is vooral werken aan...!
De onderliggende (vaak onbewuste) oorzaken kunnen op deze manier bewust gemaakt worden, inzicht en begrip geven en emotioneel en lichamelijk verwerkt worden waardoor je eigen kracht zich kan vergroten , zodat je lekkerder in je vel komt te zitten, " het beter aan kan ".

Na ruim 20 jaar als zangpedagoge gewerkt te hebben, kwam de behoefte om over methoden en mogelijkheden te beschikken voor het behandelen van de onderliggende psychische problematiek bij zangers en zangeressen, die hun stem niet vrij konden laten klinken. Zangoefeningen alleen volstaan soms niet en ik vond in psychodynamica een veelomvattende therapievorm.

Je kan bij Carame ook terecht met niet zang-gerelateerde problematiek / levensvragen/persoonlijke ontwikkeling.

Werkvormen zijn :

Systemische werkvormen: individuele Familieopstelling (Bert Hellinger)

Opstelling van het verlangen (Franz Ruppert)

Innerlijk kindwerk/ EMDR ( verwerken van trauma)

Hypnotherapie (visualisatie)

NLP (b.v.bij podiumangst, vliegangst etc. )

Relatietherapie (samen of individueel)

Bio energetica (Verbonden ademhaling, ontlading, diepe ontspanning)Caroline Goudswaard