Psychodynamisch Therapeut

Ik werk als psychodynamisch therapeut om mensen een helpende hand te bieden, zichzelf te ontdoen van hun belemmeringen, niet alleen op stemgebied maar ook op alle andere levensgebieden (psychische- en psychosomatische klachten).

Door de veelzijdigheid van psychodynamiek, die bestaat uit verschillende moderne therapeutische technieken, kan ik de behandelmethode afstemmen op de persoon en haar/zijn problematiek. Het gaat verder dan praten over....maar is vooral werken aan...!
De onderliggende (vaak onbewuste) oorzaken kunnen op deze manier bewust gemaakt worden, inzicht en begrip geven en emotioneel verwerkt worden waardoor je eigen kracht zich kan vergroten, zodat je lekkerder in je vel komt te zitten, "het beter aan kan". Zo kan je op een effectieve manier snel tot een gewenst resultaat komen.

Na ruim 20 jaar als zangpedagoge gewerkt te hebben, kwam de behoefte om over methoden en mogelijkheden te beschikken voor het behandelen van de onderliggende psychische problematiek bij zangers en zangeressen, die hun stem niet vrij konden laten klinken. Zangoefeningen alleen volstaan dan niet en ik vond in psychodynamica een 

                                                   kortdurende, oplossingsgerichte therapievorm.

Werkvormen

Bio energetica (Ademhaling, ontlading, diepe ontspanning)

Systeem opstelling (bij familieproblematiek)

RET (Rationeel Emotieve therapie)

Innerlijk kindwerk/regressie (bij trauma)

Hypnotherapie (visualisatie)

NLP (Neuro Linguistisch Programmeren)
Caroline Goudswaard